Una vintena de socis participen a un viatge de formació i coneixement de turisme rural a la Vall del Baztan - Navarra

Dimarts dia 7 de novembre un grup entusiasta de socis de l'Associació de Turisme Rural de Girona iniciava un viatge de formació i coneixement del sector de turisme rural de Navarra. Més de 20 persones han participat al viatge i han gaudit d’un experiència formativa a la Vall de Baztan de Navarra. L'objectiu principal d’aquest famtrip ha estat formar-se i conèixer altres models de gestió del turisme rural, amb l'esperança d'aportar noves idees i millorar les seves pròpies ofertes a la regió de Girona. 

La jornada va començar amb una sortida des de Girona i una calorosa recepció a la seu de l'Associació turística Baztan-Bidasoa. Després d'això, els membres van tenir l'oportunitat d’explorar els encantadors pobles de Arizkun i Erratzu, capturant l'essència de la cultura local i admirant l'arquitectura tradicional. La visita va culminar amb una immersió a la granja Kastonea, una experiència rural autèntica i enriquidora sobre la vida rural. 

 

El dimecres 8 de novembre va ser un dia ple d'aventures i descobriments. El grup va gaudir de dues fascinants visites guiades, una a les Coves de Zugarramundi i el museu de les bruixes, i l'altra a les Coves de Urdax. A la tarda, van explorar Amaiur, visitant el centre arqueològic i el castell, així com el molí d'Amaiur, on van tenir l'oportunitat de tastar delicioses "Talos", una delícia culinària local. 

El dijous 9 de novembre, la delegació va tenir un dia tranquil i natural, passejant pel bosc de Bertiz amb Xaraka. El moment culminant va ser un dinar a la Posada de Elbete, amb l'amfitriona Mari Joxe Iparragirre de la Casa Rural Urruska. Aquesta casa rural és una pionera en el sector, ja que va ser la primera a Navarra i segueix sent un referent actiu en l'actualitat. A la tarda, van visitar la Quesería Autxitxia Elizondo i van passejar pel pintoresc poble. 

 

 

Divendres 10 de novembre, amb la maleta plena de noves experiències i coneixements, el grup va emprendre el camí de tornada cap a Girona, portant amb ells la riquesa de la Vall de Baztan i les inspiradores idees recollides durant aquesta inoblidable sortida de formació i intercanvi. 

Turisme Rural Girona valora positivament aquesta iniciativa que es fa de caràcter anual. Aquesta actuació permet als associats conèixer altres territoris, veure models de gestió de turisme rural i estar en contacte amb els agents i les entitats locals en destí. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Turística Baztan-Bidasoa i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.