Turisme Rural Girona, l’Associació de cases de turisme rural Girona Costa Brava Pirineu celebra els seus 30 anys d’associacionisme

Turisme Rural Girona, l’Associació de cases de turisme rural Girona Costa Brava Pirineu celebra els seus 30 anys d’associacionisme

El dijous 01 de febrer hem celebrat el 30è aniversari de l'Associació i el Dia de l’Associat. La Jornada s’ha celebrat al Restaurant La Deu d'Olot i ha comptat amb l’assistència de més de 100 persones.

A la jornada hi han assistit socis, representants de les cases rurals de tota la província, empreses col·laboradores del Club de Proveïdors, antics socis i socis de l’entitat. Tots ells han gaudit d’una jornada especial i molt emotiva en la que s’ha pogut apreciar la força de l’associacionisme gironí com a motor principal empresarial i valor de país. Amb tot, s’ha conclòs que Turisme Rural Girona, és l’associació més activa a Catalunya i que al llarg dels anys ha fet una tasca molt representativa i valuosa per tal de defensar i promocionar les cases rurals a Girona Costa Brava i Pirineu. Turisme Rural Girona compta avui amb més 140 socis i més de 250 allotjaments rurals. L’èxit esdevé gràcies a una aposta associativa professionalitzada des dels inicis de l’entitat, la implicació de les juntes directives i la fidelitat dels seus establiments de turisme rural que han prioritzat la voluntat d’estar units i associats fer lobby i defensar els interessos del sector.

L’acte ha estat presidit per la M.H. Presidenta del Parlament de Catalunya Sra. Anna Erra, com a convidada d’honor, l’Il·lustríssim Alcalde d’Olot Sr. Josep Berga i l’Il·lustríssim President de la Diputació de Girona i Patronat de Turisme Costa Brava Girona Sr. Miquel Noguer, el Sr. Francesc Ten diputat a la Generalitat de Catalunya i el Sr. Joan Martí director dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Girona. Tots ells com a autoritats convidades i acompanyats pel Sr. Ramon Corominas, president de Turisme Rural Girona.

A l’acte també hi han assistit, el president de FOEG Sr. Ernest Plana, el president de la Federació d’Hostaleria de Girona Sr. Antonio Escudero i la Sra. Gemma Canalias presidenta de Turisme Garrotxa.

En els parlaments, les autoritats, han reforçat la importància que té el sector dels establiments de turisme rural a les comarques gironines. Tot i que és un sector que representa un percentatge petit respecte a les altres tipologies d’allotjaments turístics, s’han destacat les més de 400.000 pernoctacions l’any que generen les cases rurals i la importància d’aquest sector a l’economia catalana.  També s’ha destacat el territori gironí, com un destí idoni per a fer turisme rural, ja que la província ofereix una oferta de cases rurals de molta qualitat i és la destinació pionera a Catalunya en aquesta modalitat d’allotjament. També s’han explicat els orígens de l’Associació, quan l'any 1992 12 Residències Cases de Pagès, varen decidir crear l’entitat per tal de promocionar-se conjuntament i fomentar el turisme d’interior, aleshores poc explotat i promocionat.

El Sr. Ramon Corominas, president de Turisme Rural Girona, ha destacat la importància d’estar associat i fugir de l’individualisme. Un gest que reforça els interessos del sector i el teixit associatiu gironí i català. Ha agraït a totes les persones i cases rurals que han fet possible els 30 anys de l’associació.

L’Il·lustríssim Sr. Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i president del Patronat de Turisme ha destacat la importància d’aquest sector d’allotjament a les comarques gironines. Ha explicat que el nombre de pernoctacions en el conjunt de cases rurals a les comarques gironines és de més de 400.000 persones l’any. També ha reforçat la importància i el valor que aporta el territori gironí, en riquesa i varietat de recursos naturals i pobles d’interior. Les comarques gironines s’han convertit en una destinació ideal pel turisme rural.

L’Il·lustríssim Sr. Josep Berga, alcalde d’Olot ha agraït de tot cor que aquest acte s’hagi celebrat a Olot i concretament a la Garrotxa, comarca on es va constituir l’associació l’any 1992. Ha valorat satisfactòriament el valor que aporten els establiments de turisme rural tant a la comarca garrotxina com a tota la província.

La M.H. presidenta del Parlament, Sra. Anna Erra, ha valorat positivament tant la trajectòria de l’Associació, com el valor diferenciador que aporten les cases rurals. Sostenibilitat, contacte amb la natura i sobretot una experiència d’allotjament única, el valor més recordat pels hostes. La Presidenta ha acabat el seu discurs homenatjant a totes aquelles dones dels pobles d’interior i de pagès que estan al capdavant dels establiments rurals.

Durant l’acte, el Sr. Ferran Miquel vicepresident de l’Associació també ha dirigit un discurs explicant les necessitats que té actualment el sector d’establiments de turisme rural vers els Hut’s en entorn rural i explicat les amenaces que té el món associatiu si aquest no és recolzat per les institucions. En últim lloc, s’ha fet un reconeixement d’agraïment i entregat guardons a tots aquells socis fundadors, presents a l’acte, que l'any 1992 van decidir associar-se. El guardó i reconeixement més especial ha estat per la Sra. Lourdes Cros representant de la casa rural Mas de l’Om de la Vall de Bianya i per la Sra. Josefina Soy i Sala de la casa rural Cal Mestre de Fornells de Muntanya. Ambdues varen ser sòcies fundadores i encara estan associades a l’entitat. El millor exemple per part de dos establiments rurals gironins que han demostrat que estar associats és un valor indispensable a la seva activitat.