Turisme Rural Girona estima una ocupació del 60% al Pirineu i Interior de Girona pel macropont de desembre

Pels amants de la tranquil·litat i del contacte amb la natura, el turisme rural esdevé la millor opció per realitzar escapades de caps de setmana i períodes vacacionals, i desconnectar allotjant-se en cases rurals de lloguer complet o de lloguer per habitacions. Així ho evidencien les dades que els propietaris associats a Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu han facilitat a l’entitat a partir de l’enquesta en la qual se’ls demanava quina era l’ocupació prevista per aquest macropont de desembre, tot i que les dades són inferiors respecte anys anteriors.

L’enquesta també dona a conèixer que l’ocupació més alta és a la zona del Pirineu i Interior de Girona, amb un 60% d’ocupació dos dies abans de l’inici del pont. Per que fa a la zona de la Costa Brava, les dades se situen al voltant del 20%. Quant a la mitjana de la durada de les reserves, aquesta se situa entre 3 i 4 dies, i la màxima concentració d’hostes serà durant el cap de setmana del 8 a l’11 de desembre.

Des de Turisme Rural Girona es creu que la situació particular del pont durant aquest 2022, que fa que els dies festius se situïn entre setmana, repercuteix directament en les estades en les cases rurals dividint-les en dos períodes: el que fan pont el 5 de desembre, i els que fan pont el 9 de desembre, allargant l’estada fins a 4 dies. Aquesta llargada dels dies festius repercuteix directament en la decisió de les famílies, que fa que prioritzin les seves despeses davant d’unes festes de Nadal pròximes i l’augment de preus generalitzats, explicant, així, la disminució de reserves per aquests dies.

Pel que fa a les ocupacions per Nadal i Cap d’Any, Turisme Rural Girona estima una ocupació més optimista en la que, a dia d’avui, ja està al voltant del 70%.