Presentació de l'Informe de Turisme Rural 2022

L'Observatori de Turisme Rural presenta l'informe anual de Turisme Rural 2022. VIII Edició. 

Aquesta setmana s'ha presentat l'Informe Anual de Turisme Rural 2022. Un estudi realitzat per l'Observatori de Turisme Rural una iniciativa privada d'investigació conjunta creada per generar coneixement i aportar informació de valor sobre el sector del turisme rural a Espanya. Els partners de l'Observatori són: EscapadaRural, CETT, i Netquest.

L'objectiu d'aquest estudi és conèixer els hàbits de consum del turisme rural per part dels viatgers i aportar dades de valor tant als propietaris de cases de turisme rural com a les organitzacions i institucions que promouen el turisme rural. 

El contingut de l'informe és el resum de què ha passat aquest 2022 un any en el qual es constata que el turisme rural creix i que es practica amb major freqüència. L'estudi aporta també dades de viatgers de turisme rural a Catalunya, la durada de les seves estades, la despesa mitjana per dia o la mitjana del preu de les cases rurals entre altres. L'informe també conclou que Girona és la província de Catalunya més sol·licitada per a fer turisme rural.

Podeu consultar les conclusions de la presentació de l'informe aquí

Durant la jornada, que va tenir lloc al CETT de Barcelona, Turisme Rural Girona va ser convidada per a participar a la taula rodona que va tenir lloc després de la presentació de l'informe i en la que es va parlar de: "Turisme rural: una palanca per posicionar Catalunya com a destinació responsable, sostenible i regenerativa". A la taula rodona hi varen assistir: Anna Maria Sánchez Orensanz, Cap de l'Oficina de Màrqueting Turístic, Diputació de Barcelona, Francesc Bueno Moro, Cap de Promoció Costa Daurada, Diputació de Tarragona, Núria Ferrando, presidenta de la Federació Lleida Rural i Tere Vilà, gerent de Turisme Rural Girona. La cloenda de la jornada va ser a càrrec del Narcís Ferrer, director de l'Agència Catalana de Turisme.