Més de 50 propietaris i prop de 20 empreses participen al Dia de l’Associat 2019

El passat 18 de desembre, va tenir lloc el 1r Dia de l’Associat de l’Associació Turisme Rural Girona - Costa Brava - Pirineu al Mas Solà de Santa Coloma de Farnés. L’acte va comptar amb la participació de més de setanta-cinc persones, entre els propietaris de les cases rurals, les empreses del club de proveïdors oficials i les del club d’activitats que formen part de l’entitat.

Amb aquesta primera jornada del Dia de l’Associat, es va voler crear un espai de relació per tal que els propietaris poguessin conèixer quins són els serveis que tenen a la seva disposició a través dels clubs que té l’entitat. Per això, la primera part de la jornada va ser un workshop on els proveïdors i empreses d'activitats van poder mostrar els productes i/o serveis i explicar-los als propietaris per tal de facilitar el networking posterior.

Durant la benvinguda, el president de l’entitat, Ramon Corominas, va voler destacar que "aquesta acció dirigida tant als propietaris com a les empreses de serveis ha de servir per explorar el conjunt d’oportunitats i sinergies que es poden crear per tal de fer del turisme rural una experiència única als hostes". Després de la seva intervenció, la gerent de Turisme Rural Girona, Teresa Vilà, va donar peu a què les empreses poguessin presentar els seus serveis.

En aquesta primera edició, s’ha comptat amb la participació de quinze empreses del Club de Proveïdors i entitats col·laboradores: PROT energia, Mapfre, Ambisist productes de neteja, Moreholiday, Mediamarkt Girona, Ross, Dyneff, Neda Pool, Altimir, Stop Plagues, IKEA, IP Marketing, Astral, Avirato i Apple4Pro.

També van participar en aquesta activitat les empreses del Club d’Activitats Girona Guide Services/Turismon i Costa Brava Experience.

Després d’aquesta primera part, va tenir lloc el Dinar de Nadal que va comptar amb la presència del director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Polanco, i del president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero. Ambdós van aprofitar l’avinentesa per exposar la seva visió de la situació actual del sector.

En el decurs del dinar, la Junta Directiva de l’entitat va voler fer un reconeixement a Can Forès de Torroella de Fluvià, que després de més de vint anys va tancar les portes el passat 31 de desembre. El vocal Ferran Miquel, en representació de la Junta, va dedicar unes paraules d’agraïment per l’esforç i la dedicació que la Dolors i en Josep, propietaris de la casa, han posat en el seu negoci i en el sector durant tots aquests anys. D’ells en va voler destacar la voluntat de treballar per millorar, dia a dia, l’estada del visitant, i per la sempre amable i bona acollida dels hostes que els han fet sentir com si fossin a casa seva i, sobretot, per l’estima que sempre han mostrat per ells.

La jornada va finalitzar amb un sorteig entre els assistents. Entre els propietaris es va sortejar una càmera Go-Pro gentilesa de Mediamarkt Girona i un lot de productes eco ofert per IKEA. I entre els proveïdors i empreses d’activitats turístiques, Turisme Rural Girona va sortejar un Ruralxec: una estada en una casa de turisme rural.

Des de l’Associació la valoració que fem d’aquest 1r Dia de l’Associat és molt positiva i ens encoratja a repetir-la cada any per donar a conèixer les noves empreses que s’hi vagin incorporant com també conèixer les novetats de les quals ja en formen part.

Fotografies:IP Marketing i Turisme Rural Girona.