Les cases rurals associades a Turisme Rural Girona han participat en un viatge formatiu als Pirineus Orientals

Un grup de propietaris associats a Turisme Rural Girona – L’Associació de cases de Turisme Rural Girona - Costa Brava - Pirineu han participat en el viatge professional als Pirineus Orientals, juntament amb cases rurals i empreses turístiques de Lleida associades a Turalcat, dut a terme durant els dies 15, 16 i 17 de febrer. L’acció, que s’emmarca dins el projecte EPIREMED, ha estat organitzada per la Confederació de Turisme  Rural de Catalunya – Turalcat i l’Associació Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu, amb l’objectiu de conèixer les empreses turístiques dels Pirineus Orientals que participen en el projecte transfronterer Epiremed.eu – “Emocions pirenaiques, emocions mediterrànies”, intercanviar experiències professionals i estrènyer les relacions amb els agents del territori.

Tres dies per conèixer els Pirineus Orientals
L’activitat, dividida en tres jornades, ha servit per estrènyer els contactes amb les empreses de la vessant francesa del territori transfronterer - la Cerdanya, Capcir, Aspres, Vallespir i Rosselló - per tal de vetllar per la sostenibilitat dels projectes i les polítiques de promoció digital.

En el decurs de la primera jornada, es va realitzar una sessió de networking amb les empreses de Cerdanya i el Capcir. També es va visitar Cal Mateu-Musée de Cerdanya, instal·lat dins una magnífica granja del segle XVIII que mostra la complexitat de les grans explotacions agrícoles cerdanes; les instal·lacions de l’Hotel Le Clos Cerdan (balneoteràpia) i el centre històric de la vila de Perpinyà on van ser rebuts pel Delegat de la Casa de la Generalitat de Catalunya, Alfons Quera i Carré. 

El segon dia es van visitar les famoses Caves Byrrh de Tuïr on va tenir lloc una sessió de networking amb empreses i entitats turístiques dels Aspres, Vallespir i Roselló; el poble de Castellnou, classificat dins el marc dels “plus beaux villages de France”; la Casa de l’Aigua i la Mediterrània a El Voló;  el centre històric de Ceret i Els Banys Romans d’Amélie- les - Bains.

Finalment, el darrer dia del viatge, els propietaris dels allotjaments rurals associats van conèixer les iniciatives turístiques del Vallespir i el Rosselló, i van visitar la Maternitat Suïssa d’Elna i l’allotjament rural Castell de Blés.

Aquesta acció formativa s’emmarca dins el projecte EPIREMED - “Experiències pirenaiques, emocions mediterrànies” EFA164/16 i compta amb el suport financer parcial del Programa Interreg V-A- POCTEFA.