Es preveu un bon estiu per a les cases rurals

El passat mes de juny, el President de Turisme Rural Giorna, Ramon Corominas, va presentar les perspectives i previsions per la temporada d'estiu 2022 de les cases rurals en la roda de premsa que va organitzar el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu amb totes les associacions turístiques d’allotjament gironines. Unes dades que vam poder presentar i elaborar gràcies a la vostra participació responent l'enquesta que us vam enviar.

En general, la previsió és molt positiva per a tot el sector dels allotjaments (hotels, apartaments turístics, càmpings i cases rurals), amb una estabilització del públic nacional i un augment de l'internacional, especialment del mercat britànic i de Benelux. Hi ha però, una preocupació per l’increment dels costos dels allotjaments turístics i certa por que el benefici econòmic que generi la temporada quedi reduït. També, es creu que es veuran disminuïdes les reserves familiars les primeres dues setmanes del mes de setembre, a causa de l'avançament del curs escolar. Cal, doncs, esperar fins a final de temporada per fer una valoració més completa.

Juny, juliol i agost

Pel que fa a les reserves de cases rurals que formen part de l'Associació hi ha una bona expectativa, especialment a la zona de la Costa Brava i Pirineu. A l’interior les reserves a dia d’avui són inferiors. El juny hi ha un 52% d’ocupació, el qual s'incrementa en un 67% al mes de juliol i fins al 95% durant el mes d’agost.

De moment, hem detectat que al juny està essent un bon mes en els lloguers de cases rurals complets, masoveries i cases de poble - amb millor ocupació respecte a l’any passat -, especialment sobretot pel que fa als caps de setmana. Pel que fa a les cases rurals de lloguer d'habitacions, masies i cases de poble s'ha apreciat un increment considerable de reserves entre setmana, sobretot pel que fa a parelles i grups de sèniors; un públic que ve incentivat per l’activitat i recuperació de les agències de viatges i TTO, les quals han començat a recuperar la seva activitat: senderistes, turisme eqüestre, BTT, rutes gastronòmiques, etc.