El turisme de proximitat català fa una crida a fer costat al turisme de casa aquest estiu

Ahir al matí, l’Associació Turisme Rural Girona – Costa Brava - Pirineu juntament amb les confederacions d’agroturisme, la revista Descobrir Catalunya i els impulsors del “Manifest Descobrir per un turisme al servei del país” van presentar la campanya publicitària que crida la ciutadania a fer turisme de proximitat aquest estiu. Després d’un 2020 de grans pèrdues per al turisme rural, la gran esperança del sector és que aquest 2021 es puguin assolir bones xifres d’ocupació que permetin compensar els mesos complicats, i és per això que necessiten l’aposta conscient i decidida de la ciutadania per ajudar a remuntar el sector.

La presentació, que va tenir lloc a Barcelona, va comptar amb la participació del director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales; el president de la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya (TURALCAT), Carles Barcons; Conxa Jufresa en nom de la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR); i la gerent de l’Associació Turisme Rural Girona, Costa Brava i Pirineu, Teresa Vilà. Són tres entitats de referència del sector del turisme rural que agrupen, sumades, 1.250 allotjaments rurals d’arreu del territori.

“Finestra o passadís?”

La campanya publicitària que crida la ciutadania a fer turisme de proximitat aquest estiu juga amb una de les preguntes que més es formulen als aeroports durant la temporada turística: “finestra o passadís?” I la respon amb un: “Si tries Catalunya, ho tens tot”, acompanyada d’una imatge gràfica que convida a canviar l’estretor d’un passadís d’avió per bucòlics camins a l’aire lliure i per les finestres i balconades de les cases rurals del país. “Aquest estiu, fem costat al turisme de casa”, rebla la campanya.

La campanya de suport al turisme català la difondran de manera desinteressada un bon nombre de mitjans de comunicació d’arreu del país, gràcies a un acord entre els impulsors de la campanya i l’Associació de mitjans d’informació i comunicació (AMIC), que compta amb 365 capçaleres al Principat entre mitjans digitals i de paper. El diari Ara també fa una aposta per contribuir a la difusió d’aquesta campanya, i la reproduirà a les seves pàgines desinteressadament, amb l’únic objectiu de contribuir a la remuntada del sector turístic català. D’altra banda, també difondran la campanya les revistes del grup cooperatiu Som: Descobrir, Sàpiens, Cuina, Arrels, El Món d’Ahir, Petit Sàpiens i els diferents mitjans de premsa comarcal del grup.

3 de juny de 2021