El present i futur de l'associacionisme turístic tanca el cicle "Parlem de: cases rurals"

El dimarts 15 de novembre va finalitzar el cicle 'Parlem de turisme rural' amb una sessió centrada en el "Present i futur de l’Associacionisme Turístic. La importància d’estar associat", el qual va comptar amb la participació d'Anne Movilla, associada de Turisme Rural Girona i propietària de la casa rural Can Bonet, de la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, del director d’Expansió d’Europa del Sur de LOGIS, Paul Noel, i del president de la FOEG, Ernest Plana.

En les seves intervencions, tots els participants van destacar la importància de formar part d'un col·lectiu per unir esforços, crear aliances i sentir-se acompanyat. En el món digital, tan present darrerament, no s'hi troba el que ofereix una associació: les trobades amb el sector, les amistats, el coneixement de la competència, la voluntat de creure en el territori i les seves possibilitats, l'acompanyament i la força d'anar units, la formació i l'actualitat del sector. El futur implica tenir unes associacions professionalitzades, amb una estructura i equip estable de treball; generar aliances amb les entitats del territori i per posicionar una marca per crear una destinació de qualitat. El valor d'estar associat no és només el cost de la quota sinó que va més enllà i engloba conceptes com el sentit de pertinença, poder estar connectat i envoltar-te de persones que vetllen i treballen pel mateix.

Quatre ponents de luxe
El president de la FOEG va destacar que l'entitat cada vegada té més associats, entre els quals hi ha l'Associació Turisme Rural Girona, ja que les empreses precisen, cada vegada més, dels serveis de les associacions perquè el món digital no ofereix la presencialitat del sector (interessos comuns). Va posar com a exemple que formar part de la FOEG permet un vincle directe amb les administracions.

Per la seva part, la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, va explicar com la seva entitat ha aconseguit reunir a tot el sector, tant públic com privat, de la zona de la Garrotxa i treballar per promoure conjuntament la marca com a destinació de qualitat. Posa de manifest que no ha sigut un camí fàcil perquè ha calgut unir els interessos de tots els agents per anar en una mateixa direcció.

La intervenció de Paul Laude es va centrar en detallar el pla d'expansió de LOGIS, recolzat per les administracions. Actualment, tenen més de 2.000 associats a tot Europa els quals treballen per fer lobby i recolzar a l’hoteler en tot allò que necessita.

La propietària de Can Bonet, Anne Movilla, va explicar els avantatges d’estar associat a Turisme Rural Girona que queda resumit en la frase “El que em dona l’Associació no m’ho dona ni Google ni Booking”.