Dia Mundial del Turisme

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona celebrarà el Dia Mundial del Turisme el dilluns dia 25 de setembre de 2023, al lloc habitual de commemoració d’aquesta jornada: les instal·lacions del Castell de Biart de Masarac (Alt Empordà).

Tal com en les edicions anteriors, el Dia Mundial del Turisme començarà a les 11.15 h amb un esmorzar i recepció pels convidats i per a les autoritats a l’entrada del recinte. Tot seguit tindrà lloc la salutació dels Vescomtes de Biart, la interpretació de la Sardana de l’Empordà i l’Himne dels Segadors, així com la salutació de la bandera amb tots els representants de patronals, institucions, i les autoritats polítiques assistents.

Enguany s’atorgaran tres reconeixements a persones, institucions i empreses que durant els divuit anys de la celebració del Dia Mundial del Turisme li han donat suport amb la seva assistència i/o participació.

L’acte institucional finalitzarà a les 14 h amb un dinar per tastar els plats preparats a càrrec dels diferents col·lectius gastronòmics com la Cuina del Vent, la Cuina de l’Empordanet, la Selva Gastronòmica, la Cuina Volcànica i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès. Així com establiments de restauració de les associacions de Bars i Restaurants de la Cerdanya i d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona.

A banda de l’acte institucional, a les 10.30 h se celebrarà una missa rociera a la capella del Castell de Biart. En aquest sentit, informar-los que la porta del Castell de Biart no s’obrirà fins a les 10 h.