Ane Movilla nova presidenta de Turisme Rural Girona

  • Les eleccions a nova junta directiva es van celebrar dimecres dia 24 d’abril a Banyoles i Ane Movilla gestora de la casa rural Can Bonet de Sant Martí Vell, ha estat elegida presidenta.
  • Ramon Corominas, president de l’entitat des del 2012 fa un pas al costat i col·laborarà a un consell assessor adjunt.

 

L’Associació de cases de turisme rural de les comarques gironines ha elegit, en Assemblea, la nova junta directiva i els seus càrrecs pels pròxims quatre anys. La junta directiva està formada per a diferents representants comarcals, tots ells propietaris o gestors particulars d’establiments rurals a les comarques gironines.

La nova junta directiva comptarà amb: nous representants a presidència i secretaria, noves incorporacions i continuïtat per part d’alguns membres.

Ane Movilla, gestora particular de la casa rural Can Bonet de Sant Martí Vell, al Gironès és nascuda a Euskadi i va estudiar arquitectura superior a la Universitat de Girona. Moment en el qual es va enamorar de l’arquitectura popular, de les masies catalanes, i del territori gironí. Més tard va tenir l’oportunitat de gestionar una casa rural i es va, quedar al Gironès on avui hi viu amb la seva família.

Viu amb il·lusió l’associacionisme i està convençuda que estar adherit a Turisme Rural Girona és un avantatge important com a casa rural perquè et permet estar vinculat al turisme rural gironí i al teixit turístic i empresarial. Ane Movilla, es proposa seguir sumant sinergies per donar a conèixer la importància del turisme rural a les comarques gironines com a província pionera en aquest tipus d’establiments turístics. Es proposa vetllar per les necessitats dels seus associats i seguir fent de l’associació un referent en lobby, representativitat i promoció. També anima a tots els establiments que encara van per lliure a associar-se a Turisme Rural Girona i “a fer pinya”, doncs és molt important per defensar els interessos del sector i diferenciar-se en un sector madur i competitiu.

La junta directiva compta amb 9 representants amb dret a vot. Ane Movilla de Can Bonet, Sant Martí Vell (Presidenta), Ferran Miquel del Reixac, Sant Joan de les Abadesses (Vicepresident), Laura Mestres de Mas Ramades, Torroella de Montgrí (Secretària), Lourdes Oliu de Cal Rialla de Llívia (Tresorera) i els vocals: Estel Clopés de Can Xisquet de Viladrau, Josefina Soy de Cal Mestre de Fornells de Muntanya, Dionís Frigolé de Sant Dionís Agroturisme de Campllong, Lourdes Barba de Can Soler de Merlant de Porqueres i Anna Huguet de Mas Alba de Terradelles.

Ramon Corominas, president de l’Associació des del 2002 i Miquel Quera, secretari, fan un pas al costat per deixar el seu càrrec, però romandran vinculats a l’entitat a través de la nova línia associativa Els Amics de Turisme Rural Girona, i formant part d’un Consell Assessor.

Turisme Rural Girona representa els interessos de +240 cases rurals a les comarques gironines. L’Associació es va crear al 1992 i és una entitat professional que defensa i promociona els establiments de turisme rural a Girona, Costa Brava i Pirineu. L’Associació amb oficines a FOEG, La Patronal Gironina, compta amb la direcció de Tere Vilà i el suport d’un equip tècnic multidisciplinar. L’entitat forma part del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i està adherida a FOEG i a  la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques Gironines.