Projecte EpirEMed

Projecte EpirEMed | Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies

L’Associació Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu (TRG) participa en el projecte de cooperació transfronterer Experiències Pirinenques – Emocions Mediterrànies – EpirEMed que vol donar pas endavant en la integració turística dels territoris del Pirineu oriental a les dues bandes de la frontera entre França i Catalunya. Mitjançant la col·laboració entre les principals entitats públiques i privades de turisme, es crearan nous productes turístics transfronterers i es desenvoluparà una estratègia de màrqueting i promoció conjunta a escala nacional i internacional. EPirEMed seleccionarà l’oferta de serveis, productes i experiències a promocionar en base a la sostenibilitat, la qualitat i el valor afegit tant per al turista com per al territori, vinculant el turisme rural i de muntanya amb les alternatives de transport sostenible.

Quines cases participen?

Les cases rurals associades ubicades a les comarques de la Cerdanya, l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès que s’han inscrit en el projecte són les que participaran en aquest projecte, ja que pertanyen al denominat territori EmipEMed; és a dir estan compreses entre les comarques de França i de Catalunya que cavalquen sobre les vessants dels Pirineus més influenciades per la Mediterrània i que, alhora, limiten entre si a banda i banda de la frontera.

Aquestes cases rurals també compleixen dos criteris basats en dues prioritats: mobilitat sostenible i no-estacionalitat, sense els quals no es podia entrar,  ja que es vincularà el turisme rural (clau per a una estratègia socialment sostenible) amb alternatives de transport sostenible, i impulsant també nous productes de turisme transfronterer emblemàtics com, per exemple, el tren transpirinenc Barcelona – Tolosa.

Estat del projecte

En aquests moments, s’ha tancat la fase d’inscripció de cases rurals i empreses participants i s’està treballant en el web epiremed.eu.

Socis participants

Els socis catalans i francesos que participen en aquest projecte europeu són:

Programa subvencionat pel POCTEFA 2014/2020

Amb un pressupost global de més d’1,4 milions d’euros, EPirEMed es durà a terme fins al novembre de 2021. Aquest està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) amb l’objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.


Activitats complementàries

I Jornada de Turisme Rural per a propietaris de cases rurals i empreses de trisme actiu | Novembre 2019


EpirEMed “Experiències Pirenaiques, emocions mediterrànies”.
Presentació programa POCTEFA de la UE: “Oportunitats, objectius i requeriments del projecte EPIREMED a les comarques de Girona, per a cases de turisme rural i empreses d’activitats turístiques”.
Presenta: Sr. Francesc Ventura Teixidor, arquitecte. Coordinador del Projecte en representació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Turalgi – Central de reserves cases rurals Girona, Costa Brava i Pirineu. Presentació introductòria a la creació de la central de reserves per a cases de turisme rural de les comarques gironines on les empreses d’activitats turístiques també en podran ser partícips.
Presenta: Sra. Teresa Vilà, gerent Associació TRG i Avirato, partner tecnològic.

Vies Verdes. Presentació del club d’agents econòmics del Consorci, avantatges de formar-ne part. Segell de qualitat Bed and Bike.
Presenta: Gerent, tècnic del Consorci de les Vies Verdes.

Dies de la jornada:
Dilluns dia 18 de novembre de 2019  al Consell Comarcal de la Garrotxa – Olot 
Dimarts dia 19 de novembre de 2019 a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès – Ripoll
Dimecres dia 20 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de la Cerdanya – Puigcerdà
Divendres dia 22 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de l’Alt Empordà – Figueres