Blog / Patrimoni cultural

La Selva

4 esglésies romàniques de les Guilleries

La comarca de la Selva formava part de la Catalunya Vella per aquest motiu, és un territori que va viure el desenvolupament del romànic entre els segles X-XIII. En aquest post us parlarem de quatre de les moltes esglésies d’aquesta tipologia que podem trobar per tota la zona.

 

Llegir més »
Allotjaments rurals

5 motius per escollir el turisme rural

Allotjar-te a una casa de turisme rural associada a Turisme Rural Girona és una experiència única que sempre recordaràs. Veuràs que fer turisme rural és molt més que allotjar-te en una de les nostres cases; és gaudir del territori, conèixer pobles meravellosos, perdre’t entre uns paisatges de gran bellesa, i mil coses més!

Llegir més »
Activitats familiars

Explosió de color als Jardins de la Selva

En aquesta entrada us proposem  descobrir els esplèndids jardins de la comarca de La Selva. La ruta es pot fer amb cotxe o a peu, tot resseguint el camí de ronda entre Lloret i Blanes, que coincideix bàsicament amb el sender de gran recorregut GR-92. Els tres jardins es troben molt propers,

Llegir més »
Activitats familiars

L’Empordà més rural!

En aquesta entrada us proposem una ruta per l’Empordà més rústic, tot voltant per alguns poblets situats als peus de la Serra de l’Albera interior: Garriguella, Vilamaniscle, Rabós i Espolla. És un recorregut lineal d’uns 20 km per realitzar en cotxe o en bicicleta si tenim una bona condició física.

Llegir més »
Activitats familiars

Peralada, un viatge al passat

Cremada durant la invasió francesa de 1285, Peralada ha estat una de les viles més importants en el procés de construcció de Catalunya durant l’edat mitjana: capital d’un dels primers comtats catalans; senyoria d’una de les més antigues famílies vescomtals, els Rocabertí i pàtria de Ramon Muntaner, el gran cronista de l’expansió catalana per la Mediterrània.

Llegir més »