Proyecto EpirEMed

Proyecto EpirEMed - TRG Socio del Projecto

Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies

Turisme Rural Girona (TRG) participa en el projecte EpirEMed que suposa un pas endavant en la integració turística del territori del Pirineu oriental. Mitjançant la col·laboració de les principals entitats públiques i privades de la regió en promoció i gestió turística, es desenvoluparà una estratègia de visibilitat, desenvolupament d’oferta i màrqueting per a productes de turisme rural i de muntanya. Per això, es crearan nous productes turístics conjunts; es treballarà en una homologació dels criteris de visibilitat i qualitat de l’oferta turística per a aquests sectors; i es realitzarà una única estratègia de comercialització i promoció.

EpirEMed seleccionarà l’oferta basant-se en dues prioritats: mobilitat sostenible i no-estacionalitat, vinculant el turisme rural (clau per a una estratègia socialment sostenible) amb alternatives de transport sostenible, i impulsant també nous productes de turisme transfronterer emblemàtics, com el tren transpirinenc Barcelona -Tolosa.

Els socis catalans i francesos que participen en aquest projecte europeu són:

El projecte té un pressupost global de més d’1,4 milions d’euros i es durà a terme fins al novembre de 2020.

El projecte està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Activitats complementàries al projecte EpirEMed

PROGRAMA DE LA I JORNADA DE TURISME RURAL PER A PROPIETARIS DE CASES RURALS I EMPRESES DE TURISME ACTIU

EpirEMed “Experiències Pirenaiques, emocions mediterrànies”. Presentació programa POCTEFA de la UE: “Oportunitats, objectius i requeriments del projecte EPIREMED a les comarques de Girona, per a cases de turisme rural i empreses d’activitats turístiques”.
Presenta: Sr. Francesc Ventura Teixidor, arquitecte. Coordinador del Projecte en representació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Turalgi – Central de reserves cases rurals Girona, Costa Brava i Pirineu. Presentació introductòria a la creació de la central de reserves per a cases de turisme rural de les comarques gironines on les empreses d’activitats turístiques també en podran ser partícips.
Presenta: Sra. Teresa Vilà, gerent Associació TRG i Avirato, partner tecnològic.

Vies Verdes. Presentació del club d’agents econòmics del Consorci, avantatges de formar-ne part. Segell de qualitat Bed and Bike.
Presenta: Gerent, tècnic del Consorci de les Vies Verdes.

Dies de la jornada:

Dilluns dia 18 de novembre de 2019  al Consell Comarcal de la Garrotxa – Olot | Inscripcions a aquí
Dimarts dia 19 de novembre de 2019 a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès – Ripoll | Inscripcions a aquí
Dimecres dia 20 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de la Cerdanya – Puigcerdà | Inscripcions a aquí
Divendres dia 22 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de l’Alt Empordà – Figueres | Inscripcions a aquí