És temps de calçots

Qui té una barbacoa té un tresor. La dita no és ben bé així, ho sabem, però pels amants de la carn i les verdures a la brasa, d’amanides variades i de calçots, és un element indispensable si vols cuinar aquests productes tan apreciat a la manera tradicional.

I és que un cap de setmana de sol és perfecte per compartir una taula ben parada amb la família. Aquesta època estranya que ens ha tocat viure ens limita en la nostra vida quotidiana, i aquest any no podrem fer grans calçotades amb els nostres amics o tota la família, però el que sí que podem fer és gaudir d’aquest producte amb el nostre grup bombolla.

Com cuinar els calçots

Estareu tots d’acord amb nosaltres que un dels elements més important, indispensable i bo és la salsa que acompanya els calçots, aquesta ceba tendra allargassada que rep el nom a conseqüència de la manera com es planta: calçar, mig enterrat a la terra.

A les barbacoes podeu coure’ls segons la fórmula més tradicional: enfilats en un filferro i al foc viu de llenya. Per als més gurmets de casa, també podeu provar de cuinar-los arrebossats o al forn.

Us recordem que a les nostres cases rurals, ubicades en les vuit comarques de la província de Girona, estan ben preparades per poder gaudir d’una bona calçotada: barbacoes, cuines ben equipades, uns exteriors per gaudir del sol i de la natura, i, sobretot, un caliu particular perquè feu de la vostra estada un cap de setmana ben especial.

 

Si t'ha agradat, comparteix!