Mas Molera – Bassegoda

"S’hi res­pira l’ambient autèn­tic de pagès"

421

La casa rural Mas Molera està ubicada al nucli de Begudà, al municipi de Sant Joan les Fonts, al bell mig del Parc Natural dels Volcans de la Garrotxa, i a 5 km de la ciutat d’Olot. Es troba en un dels paratges més espectaculars del nord-est català, amb boscos frondosos, fonts i rieres. Ocupa un antic mas del segle XI que es va anar ampliant al llarg dels segles fins a contenir dues estances, la més antiga de les quals fou destinada a masoveria. La casa té una capacitat total de fins a 20 places distribuïdes en els seus quatre allotjaments: la Casa Pairal, el Pic de les Bruixes, el Bassegoda, i el Mont-ros, que es poden llogar individualment o conjuntament. Tots els allotjaments tenen calefacció, aire condicionat i wifi.

L’allotjament rural El Bassegoda és a l’antiga masoveria. Té una sola planta amb capacitat per a quatre persones. Des dels seus finestrals, observareu la vall del riu Fluvià, els camps i boscos de Begudà i el cim del Bassegoda, muntanya de la qual n’agafa el nom. Consta de cuina equipada, menjador – sala d’estar amb llar de foc i televisor, bany complet i dues habitacions dobles, una amb llit de matrimoni i l’altra, amb dos llits individuals. 

Els exteriors que comparteixen la Casa Pairal i els tres allotjaments de la Masoveria, hi trobareu la barbacoa i un menjador amb una gran taula; la zona de jocs infantils amb un sorral, un prat d’herba amb xarxa de voleibol, una àmplia sala polivalent, amb espai de jocs, un espai per fer tertúlia i una taula de ping-pong, i la piscina, amb zona per a adults i la infantil, on prendre el sol i refrescar-se. 

Mas Molera està molt ben comunicat per visitar tota la comarca de la Garrotxa. En el mateix nucli hi ha l’església romànica de Santa Eulàlia de Begudà (segle XII) i, ben a prop, hi ha el pont de Cossei. També us recomanem visitar el castell de Juvinyà de Sant Joan les Fonts, que data dels segles XII–XIV, un dels millors exemples conservats d’arquitectura civil d’època medieval de la comarca de la Garrotxa.

Des de la casa també es poden fer caminades a diversos volcans com el d’Aiguanegra amb vista de 360º espectacular, o fer la ruta de les tres colades, un recorregut que transcorre per una interessant zona de cingleres basàltiques, el boscarró i els cingles de Fontfreda, resultants del refredament de les colades de lava emeses per diferents volcans.

Mas Molera no accepta mascotes.

Característiques i Certificacions:

Equipaments:

Espais:

Activitats internes:

La casa no ha configurat aquest apartat.

Oferta de l'Entorn:

7 km55 km10 km34 km30 km35 km5 km12 km65 km

Altres allotjaments d'aquest propietari:

Fitxa actualitzada el 18/04/2022

Contacta amb el propietari

Gemma, Roser i Ramon
Mas Molera és una masia plena d’història habitada durant deu segles per diferents generacions de la nissaga Molera. L’últim hereu va ser Jaume Molera Solà, que es va casar amb Roser Riera, la mare dels actuals propietaris: la Gemma i en Ramon. La Roser, amb gran empenta i dedicació, és qui va fer restaurar aquest mas tot respectant l’estructura i elements arquitectònics originals, i qui va engegar, l’any 2002, el projecte de convertir el mas en allotjament de turisme rural. Al principi, només es llogava la casa pairal. Més endavant, el 2005, la masoveria acolliria dos allotjaments i, finalmen
    Entenc i Accepto la Política de Privacitat    Si t'ha agradat, comparteix!