Associació de Cases de Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu

QUI SOM?

L’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu aglutina els establiments de turisme rural de la província de Girona. En l’actualitat compta amb +130 associats, propietaris de cases de pagès i allotjaments rurals de la província de Girona, oferint l’oferta més gran d’establiments legalitzats de turisme rural a Catalunya. Aquests es troben emplaçats en municipis de menys de 2.000 habitants de la Costa Brava, l’Interior i el Pirineu de Girona. En total, sumen +240 establiments en edificacions d’abans de 1950 oferint +1.800 places.

L’entitat, pionera en el seu àmbit, es va crear el 16 de març de 1992 gràcies a la unió de 12 cases de pagès que apostaren per un nou model turístic. Des d’aleshores, Turisme Rural Girona ha centrat la seva missió en el treball conjunt per potenciar l’agroturisme i el turisme rural a les comarques gironines.

Els seus òrgans de govern són l’Assemblea General, formada per tots els socis de l’entitat i que es convoca un cop l’any, i la Junta Directiva, composta per diversos membres que són escollits com a representants de les 8 comarques de la província de Girona: l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès, la Selva i la Cerdanya. La Junta Directiva es reuneix mensualment per a dirigir i executar el pla d’actuacions aprovat per l’Assemblea. La gestió diària el fa l’equip de l’Oficina Tècnica de l’associació.

Junta Directiva:

 • Sr. Ramon Corominas Estany, president
 • Sr. Pere Oliu Casamitjana, vicepresident
 • Sr. Miquel Quera Vidal, secretari
 • Sra. Dolors Calm Bover, tresorera
 • Sr. Ferran Miquel Rigau, vocal
 • Sra. Kathrin Schmidhauser, vocal
 • Sra. Mònica Lloveras Herrera, vocal
 • Sra. Ma. Assumpta Fort Olivella, vocal
 • Sr. Joan Coll Ferrer, vocal
 • Sra. Josefina Soy Sala, vocal
 • Sra. Anne Movilla, vocal

Oficina Tècnica:

 • Sra. Tere Vilà Tuneu, gerent
 • Sra. Laura Blasco Herraiz, tècnica en Turisme

REPRESENTATIVITAT

SERVEIS ALS SOCIS

Serveis d'Assessorament i Suport a la Gestió

Adhesió gremial: certificació per part de l’Associació.

Assessorament personalitzat en el tràmit d’obertures i noves legalitzacions.

Assessorament fiscal a través de les assessoria de l’Associació.

Butlletí informatiu sobre aspectes d’interès per a l’associat (normativa, subvencions, actualitat del sector, etc.).

Categorització i certificacions de qualitat: assessorament per a la seva tramitació així com per a l’obtenció de certificacions de qualitat: Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental i Q de Qualitat Turística de l’ICTE.

Club de Proveïdors: descomptes i condicions preferents en productes i serveis per a la gestió de la casa de turisme rural.

Formació continuada: sobre temes al voltant de la gestió i promoció dels establiments rurals.

Normativa del sector: assessorament per al seu correcte compliment i informació sobre canvis que es produeixin.

Representativitat en Òrgans federatius i administració pública: presència a través de l’Associació.

Promoció i Comercialització

Guia de cases rurals Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu: inclusió a la guia i al mapa d’allotjaments de l’Associació que es distribueix en canals de promoció directa i a les principals Oficines de Turisme de Catalunya, Espanya, centres de promoció turística de la Generalitat i de Turespaña a l’estranger.

Portal web www.turismeruralgirona.org: inclusió al portal web de l’Associació.

Turalgi, Cases rurals Girona – Costa Brava – Pirineu: inclusió a la central de reserves de l’Associació.

Viatges de formació i d’intercanvi de bones pràctiques.

Workshops i fires: presència a les principals fires i workshops a través de l’associació, tant nacionals com internacionals, sota el paraigua del Patronat Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i de l’Agència Catalana de Turisme.

Xarxes socials: promoció de les cases associades a través de les xarxes socials de l’Associació.

GUIA DE CASES RURALS

La Guia de cases rurals de l’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu reuneix +240 cases associades.

Amb un enfocament pràctic, és un document de fàcil utilització que permet trobar l’establiment més adequat a cadascuna de les necessitats dels seus usuaris. La Guia es complementa amb informació de servei: activitats que es poden fer a les comarques gironines, restaurants de la zona així com la recopilació de les Oficines de Turisme de tot el territori.

Descarrega la Guia de Cases Rurals de Turisme Rural Girona.

GUIA DE PROVEÏDORS

A l’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu vetllem per les necessitats dels nostres associats.

Per aquest motiu, a la Guia de Proveïdors hi trobareu les empreses de serveis que donen suport a l’entitat i a les persones que en formen part, oferint uns descomptes en tot allò que pugueu necessitar en el dia a dia del vostre negoci dedicat als establiments de turisme rural.

Si sou una empresa interessada en oferir-nos unes condicions especials en els vostres serveis, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic info@turismeruralgirona.org.

PROGRAMA RURALXEC

L’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu ha creat el Programa Ruralxec a través del qual proposa als establiments associats a l’entitat la possibilitat de formar-ne part i adherir-se a aquesta promoció que ofereix una experiència completa als seus hostes.

El Ruralxec és un xec regal que el comprador pot bescanviar per diferents opcions d’allotjament en els establiments de turisme rural de les comarques gironines i és ideal com a regals de casament, d’empresa, d’aniversari… Cada Ruralxec inclou com a element diferencial un obsequi d’un detall o una activitat de descoberta diferent.

Les modalitats actuals del programa son: Escapa’t, Especial o Gaudim, i les cases de turisme rural poden escollir en quina/es volen oferir.

Si vols formar part de les cases adherides al programa, demana’ns més informació a través del correu electrònic ruralxec@turismeruralgirona.org o a través del telèfon 972 226 015.

PROGRAMA EMPRESES

L’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu treballa per obtenir acords amb empreses i entitats que ofereixin productes i serveis que puguin ser d’interès per als associats, com també treballa per oferir a aquestes empreses descomptes exclusius per allotjar-se a les cases de turisme rural associades.

Si sou una empresa o entitat que voleu establir una relació continuada amb nosaltres i oferir als vostres empleats ofertes exclusives, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic comunicacio@turismeruralgirona.org o al telèfon 972 226 015.

ASSOCIAR-SE

Si sou titulars d’un allotjament de turisme rural, o en gestioneu un, i us voleu associar, ompliu el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres. Actualment ja som 130 socis. Entre tots nosaltres sumem +240 allotjaments i +1.800 places.

Ajuda’ns a créixer!

Formulari d'alta

Nom de la Casa

Adreça

Població

Codi Postal

Telèfon

Correu Electrònic

Nº de Registre a Turisme Catalunya

Tipologia d'Establiment

Persona de Contacte

Relació amb l'Allotjament
PropietariGestor

ON SOM

Ens trobareu a l’edifici de la FOEG de Girona.

Turisme Rural Girona
Associació de Cases de Turisme Rural
Girona – Costa Brava – Pirineu

c/ Bonastruc de Porta, 15
17001 – Girona

Telèfon: (+34) 972 22 60 15
Mòbil: (+34) 647 70 88 59

Horari d’atenció:
De dilluns a divendres de 10 a 17 hores.

Correu electrònic de contacte:
info@turismeruralgirona.org