Vies Verdes de Girona

El Consorci de les Vies Verdes de Girona és l’ens local que gestiona totes les rutes de les vies verdes de Girona, creat l’any 2003 i integrat per la Diputació de Girona i els municipis i consells comarcals assenyalats en els estatuts. La seva tasca principal és la de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa. Des de 2013, gestiona també la xarxa Pirinexus, 353 km de ruta pedalable que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa.

S’entén per “vies verdes” aquelles infraestructures de comunicació desenvolupades sobre trams ferroviaris desafectats del trànsit i, sobre camins de la natura destinats a usuaris no motoritzats, vianants, ciclistes o persones amb mobilitat reduïda, que es poden utilitzar per a fins recreatius i per a desplaçaments entre centres d’activitat. En general, són corredors de comunicació no motoritzats, fàcils, agradables de recórrer i segurs. El traçat és accessible i integrat en el medi natural. (Declaració de Lille – 12 de setembre del 2000)

Actualment les vies verdes de Girona són:

  • la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa)
  • el camí ral de Campdevànol
  • les rutes del Carrilet Olot – Girona i Girona – Sant Feliu de Guíxols, la ruta Girona – Sarrià de Ter (que pròximament recuperarà la ruta del Tren Pinxo cap a Banyoles)
  • la ruta Termal (Cassà de la Selva – Caldes de Malavella)
  • la ruta del Tren Petit (Palamós – Palafrugell)

Sumen uns 145 km en total. A més, s’està treballant per connectar totes aquestes rutes entre sí amb trams de via verda.

Informació i reserves
C/Emili Grahit 13, 9-B
17002 Girona (Gironès)
T. 972 48 69 50
Correu electrònic: info@viesverdes.org
Pàgina web: www.viesverdes.cat

Si t'ha agradat, comparteix!
Filtrar per Comarques
Filtrar per Tipus d’Activitat