Museu Memorial de l’Exili

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica. És un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya. Sobretot l’exili dels vençuts en aquella contesa indissolublement lligada amb l’Europa de l’ascens dels totalitarismes i que fou el preludi de la Segona Guerra Mundial. Molts dels homes i dones exiliats el 1939 van continuar lluitant per la llibertat des de les files de la resistència francesa i també des d’altres fronts de guerra de l’Europa ocupada pel feixisme, però un quants milers van ser enviats als camps de concentració nazis en un viatge que, per a la majoria, va ser només d’anada. D’altres van retornar, de grat o per força, a l’Espanya de Franco on van patir persecució, presó, mort i, tots ells, la tortura del silenci imposat, de l’exili interior. Una gran part va haver de buscar asil a milers de quilòmetres, en terres europees, americanes o africanes.

Avantatge
Un descompte del 50 % en el preu de l’entrada general als clients allotjats en establiments associats a TURISME RURAL GIRONA. El preu de l’entrada amb el descompte aplicat és de 2 €. L’entrada dels nens és gratuïta.

Horari
De juny a setembre: de dimarts a dissabte, de 10 a 19h i diumenges i festius de 10 a 14h.
D’octubre a maig: de dimarts a dissabte, de 10 a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h.
Tancat els dilluns excepte festius.
Per les festes de Nadal el museu està tancat els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener. El dia 5 de gener el museu serà obert de 10 a 14h.

Tarifes
Entrada general: 4 €. Menors de 17 anys, aturats, escolars, grups d’estudiants i docents: Entrada gratuïta. Majors de 65 anys: Tarifa reduïda, 2 €. Pensionistes, carnet d’estudiant i grups d’adults: Tarifa reduïda, 3 €.

Informació i reserves
MUME
Carrer Major, 43-47
17700 La Jonquera (Alt Empordà)
T. 972 556 533
Correu electrònic: info@museuexili.cat
Pàgina web: www.museuexili.cat

Si t'ha agradat, comparteix!
Filtrar per Comarques
Filtrar per Tipus d’Activitat