5 propostes per fer quan plou a les comarques gironines

© Albert Simó.

Sempre hi ha un cap de setmana que la pluja ens acompanya, per això us proposem 5 activitats per fer quan plou a les comarques gironines.

Una primera activitat és visitar un museu. A Girona, per exemple, podeu visitar el Museu d’Art de Girona, amb una col·lecció excepcional d’art gironí i català des del romànic al noucentisme, dins l’edifici històric del Palau Episcopal de Girona. Una segona opció és el Museu d’història dels Jueus, situat al mateix espai que l’última sinagoga de Girona (1492), i on coneixeràs la història de les comunitats jueves de la Catalunya medieval. D’altra banda, si us agrada el cinema, podeu acostar-vos al Museu del Cinema on viureu i veureu la història de la imatge en moviment, del teatre d’ombres al cinema, a través de la Col·lecció Tomàs Mallol. I per acabar les propostes a Girona podeu anar a la Casa Masó, la casa natal de l’arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935), una de les obres més importants de la seva arquitectura i l’única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona.

A Olot hi trobareu quatre museus molt singulars. La casa-museu Can Trincheria, al centre d’Olot, és el complement perfecte a la ruta de les façanes modernistes que us podem proporcionar des de l’oficina de turisme. És un edifici del segle XVIII que ofereix l’oportunitat de veure com es vivia en aquella època en un habitatge d’olotins de classe benestant, i que amaga un secret que sorprendrà petits i grans. Els amants de l’art, no us podeu perdre el Museu de la Garrotxa. Aquest, no és qualsevol museu d’art; és un museu que a banda del seu fort caràcter local, us permetrà conèixer vertaderes obres mestres de ben a prop. I finalment, pels que busquen un museu diferent, són del tot recomanables el Museu dels Sants i el Museu dels Volcans. El primer és l’espai per conèixer una de les activitats més arrelades al poble olotí durant anys: la producció artesanal d’imatgeria religiosa, la iconografia, la cultura popular i tradicional. Per altra banda, el Museu dels Volcans, ofereix un recorregut didàctic del vulcanisme amb símil de terratrèmol inclòs!

I per acabar la ruta de museus, anem fins a Figueres on hi ha Teatre Museu Dalí que conté un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida. És un espai que va ser concebut i dissenyat per l’artista per tal d’oferir al visitant una veritable experiència per endinsar-se en el seu món captivador i únic. Si aneu amb la mainada, us recomanem el Museu del Joguet de Catalunya que acull més de 4000 peces, joguines antigues de tota mena com zootrops, mecanos, teatrines, cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles o aparells de màgia, entre moltes altres.

En aquesta ciutat també hi ha el Museu de l’Empordà que conserva una de les col·leccions d’art més destacades de la comarca. L’exposició permanent mostra les col·leccions d’arqueologia, d’escultura medieval, de pintura barroca, de pintura i escultura dels segles XIX i XX, i d’art empordanès. També s’hi fan exposicions temporals i activitats de difusió cultural.

Una altra opció per aquests dies de pluja és anar al cinema. La província de Girona és una de les zones amb més sales de cinema per habitant, per això us animem a descobrir-les i passar una bona estona. O si sou més de sèries, aprofiteu per veure aquella que fa temps que teníeu pendent o la que us acaben de recomanar els amics o els companys de feina.

I si us fa mandra sortir al carrer, sempre podeu decidir quedar-vos a la casa de turisme rural i jugar amb els jocs de taula, futbolins, taules de ping – pong, o simplement llegir un bon llibre!

Si t'ha agradat, comparteix!